אתה מה שאתה אוכל – אמרה ידוע וישנה, ורוב הסיכויים שאינכם מתארים לעצמכם כלל, עד כמה אמת וחוכמה יש באמרה הזו. המזון שאנו אוכלים, הוא אנחנו – הוא הדלק לגופנו, הוא מה שמרכיב את השרירים, מזין את האיברים שלנו, הוא מה שגורם לנו להרגיש טוב או רע.
אם כך, לא כדאי שנחשוב פעמיים לפני כל דבר שאנו מכניסים לפה ואל הגוף? היה יכול להיות מאוד נחמד לו כולנו היינו מודעים לכל ביס שאנו לוקחים, חושבים לפניו, בודקים את ערכיו של המזון שאנו צורכים, ושואלים את עצמנו – האם אני אוכל את זה כעת כי אני צריך, או כי זה משרת לי מטרה אחרת שאינה אכילה והזנה של הגוף?
לפי רון יפה, אין ספק כי למזון יש השפעה גדולה ביותר על מצבנו הנפשי, הרגשי, והגופני, ואנחנו יכולים להפיק את המרב מהאוכל, ואת המיטב מהחיים בעזרת האוכל, שכן כפי שאמרנו – האוכל עושה את האדם.
אנו חיים במדינה שיש בה רמות גבוהות במיוחד של מתח,העולות ברמה קיצונית בכל הסלמה במצב הביטחוני, ירידה במצב הכלכלי ועוד. גם חוסר הסבלנות והסובלנות המובנה שלנו, תרבות הנהיגה הישראלית, חוסר היכולת לעמוד בתור, המריבות, הצעקות, הקיטורים וכו’, אינם מוסיפים לתחושת השלווה של אזרחי המדינה.
אין בכלל ספק כי גורמי המתח הם רבים, והדבר המחבר ביניהם הוא המצב הפיסי אליו אנו מגיעים בעקבות רמות המתח הנפשי הגבוהות בהן אנו נמצאים. זהו השילוב, הבלתי ניתן להפרדה, בין גוף לנפש. המתח הזה משפיע רבות על מצבנו הגופנו, בין אם זה הפרעות שינה, הפרעות אכילה , האטה של תפקודי מערכות חיוניות בגופנו ועוד ועוד.
המתח משפיע על כל מערכות גופנו, ומעבר לכך – הוא גורם לנו לתחלואה. הנטורופתיה גורסת כי על מנת לפתור את הבעיות, ראשית צריך להבין מאיזה מקום הן נובעות. דיאטה לא תעזור לך אם לא תבין ראשית מה גורם לך לצרוך יותר מזון מכפי שאתה צריך, תרופה להפרעות בלב לא תציל את חייך, אם לא תבין מה אתה עושה שמייצר לחץ על הלב, וכן הלאה והלאה.
עד כה סיכמנו כי המתח בחיינו הוא גורם ללא מעט תוצרים שליליים, וכי הפתרון טמון בשינוי כולל של אורח חיים, והבנה של עולם הנטורופתיה וכיצד הוא יכול לסייע לך לבצע את השינוי, להבין אותו, ואת גופך בצורה מעמיקה יותר.
במאמר הבא ניתן מספר עצות כיצד לבצע זאת.
תהיה הראשון להגיב על "תורת הנטורופתיה והתזונה כאמצעי להורדת מתח"